لیست اختراعات محمدايمان خداكرمي
دستگاه تعيين مشخصات هندسي آرماتورها در اعضاي بتنآرمه با عكسبرداري توسط امواج التراسونيك و پردازش تصاوير حاصل از آن در زمينه رشته عمران كاربرد دارد. درحال حاضر تعيين مشخصات هندسي آرماتورها در اعضاي بتنآرمه در مرحله بعد از اجراي بتنريزي در صورت بروز شك و صحتسنجي به نحوه بكارگيري و خصوصا تعداد آرماتورها انجام ميگيرد كه معمولا با تخريب بخشي و بعضا تمام قسمتهاي آن اعضا همراه ميباشد. هدف از اين اختراع جلوگيري از اين نوع آزمايشهايمخرب و بهكارگيري از روشهاي غيرمخرب با روش عكسبرداري توسط امواج التراسونيك و الگوريتم بهينهسازي ازدحامذرات ميباشد كه اين امواج به دليل ماهيتي كه دارند ميتوانند عكسهاي دقيقي تهيه كنند. از برجستگيهاي تكنيكي و فني اين اختراع استفاده از سنسورهاي التراسونيك مي باشد كه بسيار كوچك و قابل حمل بوده و استفاده از آن هيچگونه خطري براي انسان ندارد و همچنين استفاده از الگوريتم بهينه سازي كلي ازدحام ذرات سبب پردازش سريع و دقيق اطلاعلات حاصل از آن مي گردد. روابط رياضي پردازش اين عكسها نيز بر اساس عكسهاي دقيق گرفته شده طراحي شده است كه نتايج صحيح و با خطاي بسيار ناچيز ارائه ميكنند.
درب ساختماني با قابليت تبديل به منشوري ايمن در برابر آوار به گونه اي طراحي شده است كه در مواقع معمول نقش اتصال دو فضا مجزا را دارد ، مانند دربهاي معمول ، و در هنگام اضطرار ( مانند زلزله ) با باز شدن از قاب و تاشدن در محور عرضي به شكل منشوري ايمن براي مقاومت در مقابل ضربه نيروي اجسامي كه از سقف پرتاب مي¬شوند ، باعث محافظت از جان افراد ساكن در آن فضا مي شود . با توجه به اينكه مقاوم سازي سازه در سازه هاي موجود هزينه بر و در بعضي مواقع امكان پذير نيست ، مي توان از اين اختراع براي حفاظت جان افراد در هنگام زلزله استفاده كرد . براي بهبود عملكرد در برابر زلزله و كاهش صدمات جاني روشي بهينه بايد ارائه گردد و با توجه به ابعاد انساني ، استانداردها ، پايداري در برابر ضربه و همچنين طرز استفاده اي آسان براي عموم بايد جانپناهي تعريف كرد . در اين راستا از روش پناه گرفتن به زير اجسام صلب، استفاده خواهد شد و براي پايداري در برابر زلزله از شكل مثلث كه به عنوان پايدارترين شكل هندسي معرفي شده است و همچنين مصالح مورد استفاده در اين نوع درب ساختماني تركيبي از فولاد سبك و PVC مي باشد.
"متافونداسيون" در زمينه رشته مهندسي عمران كاربرد دارد. در حال حاضر روشهاي مختلفي براي كاهش نيروهاي ناشي از زلزله وجود دارد كه هر يك داراي مزايا و معايبي ميباشد. به طور مثال استفاده از جداسازهاي لرزهاي معمولا در سازههاي كوتاه مرتبه كاربرد دارد و استفاده از ميراگرها نيز گاهاً با محدوديتهايي همراه است. استفاده از ميراگرهاي جرم تنظيم شونده كه معمولا در سازههاي بلند مرتبه استفاده ميشود و براي سازههاي كوتاه مرتبه كاربرد ندارد. هم چنين استفاده از اين ابزارها معمولا در سازههاي غير ساختماني كارايي چنداني ندارند. هدف از اين اختراع اين است كه بتوان نيروهاي وارده ناشي از زلزله يا انفجار بر انواع سازهها شامل سازههاي ساختماني، پلها، مخازن و... را به ميزان چشمگيري كاهش داد. از برجستگيهاي تكنيكي و فني اين اختراع اين است كه، اين اختراع نه تنها در سازههاي ساختماني كوتاه و بلند مرتبه كاربرد دارد و موثر است، بلكه در ساير سازههاي غير ساختماني نيز ميتوان مورد استفاده قرار گيرد. همچنين از اين اختراع ميتوان براي جلوگيري از نيروهاي وارده بر سازه ناشي از انفجار نيز استفاده كرد.
برخورد باد بر سازه هاي بلند و اثرات مخرب آن بر سازه، هميشه موجب نگراني طراحان و مهندسان بلند مرتبه ساز بوده و تاكنون راه حل هاي گوناگوني براي كاهش اثرات باد بر سازه مطرح گرديده است. يكي از مهمترين اثرات باد بر سازه ايجاد بالارانش در فونداسيونها مي باشد. همچنين ايجاد ممان محرك حول پاشنه سازه موجب چرخش و واژگوني سازه مي گردد. تاكنون راه حل هايي براي مقابله با اثرات نيروهاي جانبي ناشي از باد مانند تغيير در ابعاد سازه، تغيير فرم سازه در پلان و ارتفاع، افزايش وزن سازه، ايجاد فونداسيون هاي گسترده و عميق و ... مطرح گرديده كه هر كدام از اين موارد به نوبه خود داراي محدوديت¬ها و نقايصي مي باشد. در اين طرح، به دنبال استفاده از ايرفويل¬ها براي ايجاد ليفت مثبت در وسايل پروازي، ايده استفاده از ايرفويل براي مقابله با اثرات باد بر سازه شكل گرفت. استفاده از ايرفويل در سازه¬ها، براي جلوگيري از بالارانش فونداسيون، كاهش دريفت طبقات، افزايش ضريب اطمينان واژگوني كه براي بسياري از سازه¬هاي بلند مرتبه بدون دستكاري در نما و فرم، مناسب مي نمايد. كه سبب بهينه شدن ابعاد مقاطع المانهاي سازه¬اي و همچنين كاهش هزينه¬هاي اجراي سازه از مرحله گودبرداري تا انتها مي شود.
موارد یافت شده: 4